fredag 9. januar 2009

Hamas får som bestilt

Israel får mye og muligens velfortjent kritikk for tiden, men faktum er jo at Israels militære styrker gjør akkurat det Hamas ber om. Israels forsvarsdoktrine har alltid vært å slå hardt og nådeløst tilbake (se Aftenposten 7.jan s.14). Dette vet Hamas, de er jo ingen idioter. Rakettskytingen mot Israel oppnår ikke noe annet enn et brutalt angrep fra Israels side, rakettene gir jo ingen militær gevinst og skadene på Israelsk side av grensen er små. Hamas ser imidlertid ut til å vinne propagandakrigen, helt ufortjent: Hamas holder sivilbefolkningen på Gaza som sine gisler og er hakket verre enn Israel skal vi tre reportasjer som dette. Mens Israel innimellom bryter krigens folkerett, gjør Hamas dette systematisk.

Det ser altså ut til at vi nok han gang har fått bekreftet at krig først og fremst er innenrikspolitikk: Israelske myndigheter må svare på angrep og aksjonen må være vellykket (i motsetningen til fadesen i Libanon 2006) for å opprettholde respekten i befolkningen; støtten til Hamas øker når Israel legger Gaza i grus. Perverst.

4 kommentarer:

Rebecka sa...

Jeg tror Hamas bruker taktikk for å få mediesympati. Ett stort problem synes jeg at Norge pumper inn massevis med millioner til ett sånt type styre. Er det våre skattepenger?

Ellers synes jeg forferdelig synd på de stakkars palestinerne som er brikker i spillet til Hamas. Alle som dras inn i deres hat-propaganda-og alle som dør uskyldig-også de som blir hjernevasket til selvmordsbombing-og deres barn. Og jeg synes likeså veldig synd på jødene i sderot og andre småbyer-der man har utviklet traumatic stress disorders fordi man blir utsatt for psykisk terror og lever i frykt fordi det lander daglige raketter der. Faktisk er visst Sderot stedet som lever under mest press.

Takk Konrad for at du faktisk oppfordrer til drøfting-slik at man også kan få tenke litt selv.
Problemet med mediene våre er jo at de har gått utenfor seg selv-de fotograferer for en. Da velger de motiv. De velger dermed bort motiv. Og de vinkler teksten som beskriver motivet. Og da utelukker de en del ting. Og de konkluderer utfra det perspektivet de selv har valgt. Det er som å fotografere en elefanthale og kalle det for en hel elefant.Rebecka

Konrad sa...

Våre skattepenger går vel ikke til regimet, men til sosialt arbeid på Gaza. Bra det.

Israelere blir jo også "hjernevasket" gjennom propaganda (akkurat som vi i Norge), israelerne er også brikker i spill. F.eks. svinet Ariel Sharon var en mester i dette spillet.

Ofrene i denne konflikten er først og fremst sivile palestinere. Det innbyggerne i Sderot opplever er en bagatell mot frykten palestinerne lever under.

Admiral_Gullars sa...

Legg merke til at ingen motsier deg.
Det er fordi ingen har holdbare motargumenter.

Konrad sa...

Helt klart. Det er greie fakta, egentlig, akkurat som "regn er vått" og "jorden er rund".