fredag 30. januar 2009

Jødene, jødene, jødene, ja og litt Israel

"Tror virkelig jødene at det kommer noe godt ut av å bruke hevn?" Dette spørsmålet stiller mannen bak bloggen Altamagazin og melder seg dermed på i det svært dårlige selskap som ikke klarer å se forskjell på Israel, jøder som enkeltpersoner og jødene som gruppe. For han omtaler da vitterlig Israels ønske om hevn med henvisning til denne artikkelen.

Han fortsetter: "Jødene i Norge støttet Israels angrep på Gaza." Hvilke jøder er det han snakker om? Morten Levin? Mona Levin? Alle jøder i Norge? Hva gikk støtten spesifikt ut på? Konrad uttalte at Israel hadde rett til å angripe, men Konrad er da ikke jøde - hvordan henger det i hop?

"Ikke rart at folk ikke vil ha noe med jødene å gjøre." Derfor blir det kanskje helt logisk å droppe Holocaustmarkeringen?

"Jødene bør tenke seg om, de bør tenke gjennom hvem de støtter i krig." Altså: Det er særlig strenge krav til hva jøder får lov å mene. Den arisk-kristne Konrad kan mene det han vil og støtte hvem han vil, han trenger ikke tenke seg om. Jøder derimot, de er først og fremst jøder, de representerer en gruppe, alt en jøde sier og mener er uttrykk for gruppen, ikke for enkeltindividet.

Signaturen Sivert på Altamagazin mener kort og godt at jødene bør skamme seg. Israel er ikke et sivilisert land, de befinner seg i steinalderen. Eller som Gaarder så elegant formulerte sin antisemittisme: "I to tusen år har vi terpet humanismens pensum."

Det mest skammelige her er Siverts innlegg.

Er det rart jeg ikke vil ha noe med Alta-væringer i gjøre når de skriver slikt? De fleste der oppe har jo samisk blod, så jeg vil ikke ha noe med samene å gjøre heller. Samene burde skamme seg, de burde tenke seg litt om.

Sivert påstår at han er en tenkende person. Ja, sikkert, men det er ingen dum ide å tenke litt lenger enn nesen.
Er det rart vi ikke vil ha noe med jødene å gjøre, de som driver slikt skitten arbeid? Her jøder som skrubber fortau i Wien, mens rene og renslige nazister holder vakt.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Du er klar over at for jøder så er Israel et hellig land gitt dem av Gud? Tenk litt over hva det innebærer for en jøde.

Admiral_Gullars sa...

Konrad får ikke mange kommentarer.
Sannheten er visst plagsom; mye greiere med fiksjon.

Konrad sa...

Anonym:
Øhh, hva har det med saken å gjøre? Dessuten var den opprinnelige sinoismen sekulær.

Konrad sa...

Admiral:
Helt klart. Når sannheten ikke behager, dikter vi vår egen.

Admiral_Gullars sa...

En sionist er en slags sosialist.
Sionisten er alltid sekulær.

De fleste sionister ville heller spist en helstekt gris, enn å satt sine bein i en synagoge.

Bare til opplysning altså :)

Rebecka sa...

Admiral Gullars.

he? Hva vrøvler du om? Jeg ser viktigheten av at jøder får komme til Israel. Men jeg kjenner ikke igjen ditt tullprat.
Jeg er ikke sekulær. Det å være sionist handler da mer om at man støtter jødenes rett til eget land enn om å sette beina sine i en synagoge..

Konrad sa...

Admiralen skriver mye tøv, men han er her inne på noe vesentlig. Sinoismen var opprinnelig sekulær og handlet ikke om det hellige land, Palestina var f.eks. bare et alternativ Herzl vurderte - Argentina ble regnet som mer realistisk.

I dagens Israel er mange bosetter religiøst motivert eller forsøker å legitimere bosettingene på Vestbredden religiøst. Blant de ultraortodokse derimot er holdningen gjerne motsatt.

Admiral_Gullars sa...

Hadde sultanen i Istanbul hatt vett til å holde seg utenfor WWI så hadde Israel (som godt kunne fått navnet "Sion" da) havnet alle andre steder enn der landet havnet.

Jeg gjentar: sionistene var sekulære.
Svært sekulære; de religiøse kom særlig opp og fram på 1970-tallet.

Konrad sa...

Admiral: Nok en gang korrekt.

Det er viktig å være klare over de historiske tilfeldighetene som la grunnlaget for Israel:
1) Den sekulære sionismens fremvekst på slutten av 1800-tallet
2) Det osmanske rikets sammenbrudd - britisk okkupasjon - jødisk innvandring
3) Holocaust, og dermed berettiget sympati med jødene som overlevde
4) Britene gir opp styringen av Palestina
5) WW2 og kaoset som fulgte (store folkeforlyttinger, bla. 10 mill tyskere), palestinerne blir glemt/ignorert/ofret.

Rebecka sa...

Plutselig ble "er" til "var", Admiral. Ja, du kan snu det som du vil. Og da har du kanskje rett. Det finner jeg ikke utav for jeg kommer ikke tilå sjekke det.

Rebecka sa...

Admiral: sekulær-er for meg en ikke-troende. Der tar du feil. Det er mange troende såkalte sionister.

rosa_blåfarge sa...

Jeg spør meg om Konrad vet at en jøde er et ord for en som er medlem av religionen jødedommen. Jeg er norsk, men jeg kan bli jøde jeg også hvis jeg konverterer. I det øyeblikket jeg konverterer til jødedommen vil Israel få en spesiell plass i mitt hjerte, da Israel for en jøde is the holy land. Les det gamle testamentet. Gud gav dette landet til jødene. Mange religiøse seromonier beskrevet i jødenes hellige tekster kan kun utføres i Israel. Og det jødene har ønsket mer enn noe annet de siste 2000 år er å få tilbake landet sitt. Hvis du tror sionister er sekulære har du bommet grovt. Da har du ikke skjønt noen ting.

Konrad sa...

Feil. Sinoismen finnes rett nok i ulike avskygninger, men den historiske sionismen var opptatt av nasjonal frigjøring for jødene, altså etablering av en egen stat. Den eldste sionismen (Herzl og Weizman) var utpreget sekulær med vekt på etablering av en borgerlig-liberal stat etter europeisk mønster. Selv om sionismen selvsagt var knyttet til det historiske Israel, ble flere alternativer vurdert, såvidt jeg husker både i Sør-Amerika og i Afrika. Argentina har i dag et stort jødisk samfunn, samt, ironisk nok, en del etterkommere etter nazister som flyktet i 1945.

Anonym sa...

Så om det er et hellig land for Jødene? Jeg kan påstå at Norge er et hellig land for meg, og drepe alle nordmenn for å ha landet for meg selv. Det er noe av det jævligste jeg noen gang har hørt!

Jødene ble lovet landet Israel av Gud, men de brøt pakten de hadde med Gud, og dermed gjelder ikke den avtalen lenger!!! Jødene har bodd i Palestina hele veien, men det har aldri vært deres land! De bodde i Palestina akkurat som det bor jøder, muslimer, hinduer etc. i Norge. Men Norge er fortsatt et kristent land!

Konrad sa...

Hva er poenget ditt?