torsdag 1. januar 2009

Jødisk nazist i Knesset?

Den israelske politikeren Moshe Feiglin er ikke erklært nazist men han beundrer Hitler og roser av naziregimet. Feiglin er nominert på Likuds liste til valg på ny nasjonalforsamling i Israel.


I følge Aftenposten har Feiglin beskrevet Hitler som «et militært geni uten sidestykke», han hevdet videre at nazismen «ga Tyskland en fantastisk fysisk og ideologisk status» og tilføyde at det tyske folk derved fikk «et eksemplarisk regime, et skikkelig rettssystem, og offentlig ro og orden».

Feiglin vil annektere Vestbredden og sier at palestinerne, herunder Israels egne arabiske innbyggere, kan få bo i den jødiske staten, men de skal oppfordres og «gis assistanse» til å emigrere «til sine arabiske land».

Feiglin vil med andre ord rense Israel for arabere.

Før Wannsee-konferansen, organiserte Adolf Eichmann masse-emigrasjon av jøder fra det annekterte Østerrike (senere også Tyskland) til Palestina. Eichmann ble i 1962 dømt og henrettet i Israel for sine forbrytelser under krigen.

Bildet: Eichmann under rettssaken i Israel.

4 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

Nå bør det nevnes at Feiglin er utrolig kontroversiell i Israel og også i Likud. Det er en grunn til at han forsvant ned til 36.plass på nominasjonslisten...

Konrad sa...

Klar over det, men ifølge Aposten er han på 20.plass og Likud ligger an til 36 plasser, dessuten er 19 fra hans fløy blant de 36 første.

Skremmende.

Shoaib sa...

Det var ganske skremmende lesning ja.

Anonym sa...

Skremmende, det der, ja.

Har du sett videoene som ligger
inne på YouTube?

Israelske innbyggeres undertrykking av palestinere og israelske arabere, begynner og minne meg skremmende mye om det samme som deres fiender gjorde med dem under kkrigen...

Har du lest om den høyrepopulistiske lederen som er i ferd med og få flere stemmer i Likud?

Jeg tror han er med i Kadima, eller hva det partiet heter.

Han har kommet med uttalelser om og overta Egypt, og renske Israel for landets arabere.