lørdag 17. januar 2009

Endelig våpenhvile

Opprørerne har inngått våpenhvile med regjeringen. Våpenhvilen kan gi håp for tusenvis av mennesker som er drevet på flukt i regionen, melder VG.

Rundt 115.000 mennesker er på flukt i det østlige Kongo. Mange av disse flykter ikke fra CNDP, men fra den ugandiske Herrens motstandshær (LRA), som angriper landsbyer, slakter ned sivile, voldtar kvinner og kidnapper barn som tvinges til å bære våpen.

Hjelpeorganisasjonen CARE melder nå at situasjonen i store deler av Nord-Kivu er så ustabil at hjelpeorganisasjonen ikke når ut til flyktningene.

Bildet: Herrens mordere

En biskop som BBC har snakket med, forteller at medlemmer at Herrens frigjøringshær kidnappet to ti år gamle gutter fra landsbyen Mundri. Som så mange andre barn, skulle også de gjøres til barnesoldater, i følge Dagbladet.

To menn fra menigheten fulgte etter opprørerne for å se om de kunne redde guttene, men ble selv tatt til fange. Opprørerne hakket av føttene og hendene på forfølgerne mens de fremdeles var i live, før de ble slått i hjel. De ti år gamle guttene bevitnet det hele.

1 kommentar:

Rebecka sa...

Helt helt forferdelig. Altså de som skulle redde guttene ble selv hakkemat? snakker om demonisk.