torsdag 1. januar 2009

Ahmadinejad - en diktator?

"Diktator holdt tale til britene" skriver Aftenposten (27.des, papirutgaven). Det var altså Irans president Ahmadinejad som holdt juletale på Channel 4. Aftenpostens korrespondent i London har tydeligvis ikke gjort hjemmeleksen sin: Irans president har for det første begrenset makt og er ikke landets reelle leder; for det andre har Iran en form for demokrati inkludert allmenn stemmerett. Dette synes bare å være et ekko av rektor Bollinger ved Columbia universitetet som kalte Ahmadinejad "a cruel dictator". Det er skremmende at journalister og akademikere er så kunnskapsløse om et så viktig land som Iran.

Også Channel 4 ble møtt med sterke reaksjoner etter at de lot Ahmadinejad tale i julen. Talen, som fordømmes av den britiske regjering og Israels ambassadør, inneholdt blant annet følgende oppsiktsvekkende påstander:

- Hvis Jesus Kristus hadde vært på Jorden i dag, ville han uten tvil ha heist rettferdighetens og kjærlighetens banner og satt seg imot krigshissere, okkupanter, terrorister og tyranner verden over. Heldigvis, nå som kriser og fortvilelse øker, er en bølge av håp i ferd med å vokse seg stor. Håp for en bedre fremtid og håp for rettferdigheten, håp for fred, håp for å finne rettskafne og gudfryktige* ledere som elsker folket og ønsker å tjene dem, sa presidenten i talen.

- Jeg ber om at det nye året vil bli fylt med glede, velstand, fred og forbrødring. Jeg ønsker dere alle suksess og lykke, sa den iranske presidenten i talen (i følge VG).

Jeg forstår godt at britene reagerer på alt dette snakket om Jesus, fred, rettferdighet og håp, attpå til midt i julen!
Bildet: Utidig mas om fred, forbrødring og åndelighet

*Synd da at Bush går av, på den annen side kan Ahmadinejad håpe på Palin om fire år, hvis Gud vil.

4 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Selv jeg, som ikke forventer noe av norsk, etablert media blir konstant negativt overrasket over hvor uetterrettelige de er.

Admiral_Gringo sa...

Dagbladet er verst, fordi de later som om de er bedre enn VG.
VG er mer ei ærlig drittavis, og får bittelitt kred for ærligheten i seg sjøl.

Shoaib sa...

Det er en evne og vilje til å først klassifisere en person som en vi liker eller ei, og dernest å ignorere alt som kan gå litt mot vårt bilde av dem.

Konrad sa...

Ja ikke sant?

Sett opp konklusjonen først, deretter kan vi koke i hop noen argumenter. Blir mye letter å lage en sort-hvit verden på den måten.