torsdag 15. januar 2009

Krigsforbrytelser

Israelske bomber har truffet FN-bygninger og sykehus på Gaza. Dersom dette ble gjort med vilje, er det såvidt jeg kan forstå en krigsforbrytelse.

Dette får meg til å tenke på USAs invasjon av Irak for snart seks år siden. Invasjonen var uprovosert og fullstendig uten belegg i folkeretten. I området 3.000 til 10.000 sivile ble drept av amerikanske og allierte styrker under selve invasjonen. I kaoset som invasjonen utløste har 50.000 til 1.000.000 (1 mill) mennesker blitt drept eller død unormalt. De materielle skadene er enorme, viktige kulturskatter gikk tapt rett foran nesen på amerikanske elitesoldater. Kampene om Falluja (i 2004) kostet flere tusen sivile livet og over tusen opprørere. Dette var en invasjon ledende norske politikere gjerne ville at Norge skulle slutte opp om.

Folk som for 6-7 år siden talte varmt for å rasere Irak, snakker nå i store moralske og sentimentale overskrifter om Israels fremferd på Gaza.

6 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Jeg, derimot og mange andre taler sterkt imot begge deler.

Du prøver igjen å unnskylde israel og kritikken mot israel ved å vise til annen urett.

Konrad sa...

Helt feil, du har ikke forstått poenget.

Jeg prøver ikke å unnskylde Israel, Israel er i sin fulle rett og trenger ingen unnskyldning. Men det er antaklig ikke strategisk smart det de gjør, ja og noen av metoden er diskutable (selv om noe kan skrives på kontoen for uhell).

Mitt anliggende er ikke først og fremst det som skjer på Gaza, men derimot det som skjer i norsk offenlighet. Interessen for Gaza er ute av proporsjoner, og det moralske hysteriet er tippet over.

Dette er prinsippløsheten i dette moralske hysteriet jeg forundres over.

Amos Keppler sa...

Joda, det var ikke vanskelig å forstå.

Jeg mener at det "moralske hysteriet" burde ha vært langt større.

Ditt innlegg er helt klart et forsøk på å disrahere fra oppmerksomheten Gaza får.

"Diskutable"? Det ene ordet sier egentlig alt om din holdning.

Jeg bare rister på hodet.

Konrad sa...

Hva med litt moralsk hysteri (i samme proporsjoner) for Uganda og Kongo,f.eks.?

Ja vi trenger litt distraksjon fordi oppmerksomheten og ordbruken om Gaza-krigen er overdrevent.

Anonym sa...

Et forsøk på å finne historiske fakta

Jeg er en vanlig nordmann i alutten av 40-årene. Jeg har aldri i mitt liv hatt ekstreme politiske synspunkter hverken til høyre eller venstre. Kort sagt en helt vanlig nordmann med sans for medmenneskelighet og rettferdighet. Det som hender nå i Gaza opprører meg dypt og jeg føler sterkt med den innesperrede sivilbefolkningen der. Det er regelrett slakt av uskyldige som ikke har noenting med Hamas å gjøre! De har ingen steder å evakuere til, og gjentatte ganger har jeg sett Israelere som rasende glefser mot alle som våger å spørre hvorfor.
Det de ser ut til å glemme, er at vi lever i 2009 og informasjon er tilgjengelig om hvem de egentlig er og hva de har gjort før.

i det 7. til 10. århundre ble de krigerske Khazarene jaget ut av Asia og slo seg ned i Øst-Europa i Kaukasus langs det Kaspiske hav. De ble det største landet i Europa, over 2.1 mill m^2 og over 10 mill. innbyggere.
Disse ble de vi i dag kaller Jøder. De tilba de krefter i naturen som gir nytt liv.
Herskeren over Khazar følte avsky for det degenererte livet og bestemte å innføre monoetisk
(1 Gud) religion, enten Kristendom, Islam eller Judisme (Talduisme).
Han dro til den Talduistiske skolen i Pumbedia og Sura (begge Babylon) og bragte med seg mange rabbinere og deres lære som så ble statsreligion. Ikke en eneste av Khazarene hadde noengang vært i Det Hellige Land med så mye som en tåspiss!
Og likevel ber de om hjelp til bevæpnet å erobre Palestina (først og fremst hjelp fra USA).
De sier “dere vil vel hjelpe oss å gjenerobre Guds hellige land, vårt historiske hjemland. Vi ga dere Jesus som frelser”

Det fins millioner og millioner av muslimske kinesere. Tenk om disse kalte seg arabere, mer enn 3500 km fra Arabia, hvor Mekka er. Du ville si disse kineserne er sinnsyke som kaller seg arabere. Alt de gjorde var å adoptere en religiøs tro fra Mekka, Arabia

Første verdenskrig startet sommeren 1914. På den ene siden Storbrittania, Frankrike og Russland på den andre siden Tyskland, Østerrike-Ungarn og Tyrkia. Hva hendte? Innen 2 år hadde Tyskland vunnet krigen! De Tyske ubåtene (som var en gigantisk overraskelse) hadde eliminert alle konvoier og Storbrittania stod uten ammunisjon og mat for soldatene sine.
Den Franske armeen hadde mytteri etter at 600.000 unge soldater mistet livet i Verdunne.
Den Russiske armeen ga opp, de ville ikke krige lenger!
Tyskland tilbød England fred og retur av alt land som det var før krigen. (quo ante basis.)
Sommeren 1916 vurderte England dette helt seriøst. De hadde ikke noe valg!
Men jødene i Tyskland, som representerte jødene fra Øst-Europa, gikk til det Engelske krigs-ministeriet og sa Hør her, dere kan fortsatt vinne denne krigen. Ikke gi opp. Dere kan fortsatt vinne krigen om vi får inn USA på deres side. HVIS DERE GIR OSS PALESTINA

England hadde like stor rett til å love jødene Palestina som til å love oss Japan!
Uansett, de lovde det. (ref Balfour Declaration 1917)
På denne tiden forandret alt seg. Avisene hadde vært Pro-Tyskland, men plutselig var Tyskland ikke bra. De var villmenn, de skjøt Røde-Kors sykepleiere og skar av hendene på små barn!
Det var jødene som kontrollerte massemedia både i Tyskland og USA.
Sionistene i London sendte telegram til Justice Brandeis “Gå til President Wilson og jobb! Vi får fra England hva vi vil ha. Jobb med President Wilson og få han med på krigen”. Kort etter deklarerte Pres. Wilson krig mot Tyskland

Kilde: Benjamin H. Freedman

Konrad sa...

Fakta og fakta fru Blom. Dette ligner jo mer på et sammensurium tilsatt en dose konspirasjonsteori.

Spesielt relevant er det vel ikke.

Slettes snart.