onsdag 20. januar 2010

Trond Andresen anmeldt for rasisme

Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø har anmeldt tidligere Rødt-politiker Trond Andresen for antisemittisme, skriver Frontlinjer og NRK.

På bakgrunn av Gaza-krigen mente Trond Andresen at jøder har et slags kollektivt ansvar og at jøder har mangelfullt utviklede sjelsevner. Trond Andresen ville også innlede akademisk boikott av Israel.

Det pisspreiket Trond Andresen lirer av seg er åpenbart rasistisk og anmeldelsen er berettiget, men det er kanskje ikke rett å bruke rettsvesenet mot slikt fjolleri. Men Trond Andresen har et bittelite poeng: I Norge har det nærmest blitt god tone å generalisere om muslimer, på samme ekle måte han selv gjør om jøder.

Snorre Valens kommentar i fjor.


Blogglisten

4 kommentarer:

brumlebass sa...

Ekle generaliseringer er ekkelt. Rasismeparagrafer er til for å brukes.

Konrad sa...

Jeg mener vi bør ha rasismeparagrafen, men generelt mener jeg slike ekkelheter som Andresen og andre driver med bør drepes med argument og ikke med paragrafer. Det betyr igjen at vi i det offentlige ordskiftet må få løfte pekefingeren mot slike som Andresen og si klart og tydelig "spar oss for det rasistiske pisspreiket". Redaktørene må naturligvis få sensurere slikt med fast hånd.

Sosialisten sa...

Utan å gå inn på den konkrete saka her, kom eg til å tenkje på korleis det å melde folk til politiet for noko dei har skrive går saman med ytringsfridomen som er så in for tida.

Men det er mogeleg det ikkje er Bjarte Ystebø som har drive med karikaturar og slikt. Eg les den slags blad heller sjeldan så eg er ikkje heilt sikker på kva som er skilnaden mellom Norge i Dag og Maganzinet osv.

Konrad sa...

Sosialisten:
Ja, du kan så seie. Ystebø er ikkje identisk med dei som trykker karikaturar i Magazinet (Norge idag er vel endå meir høgrevridd og markerer seg vel særleg som Israelsvenn).

Men som kjent: Ytringsfridommen blir brukt svært så selektivt, jamfør Jyllands-Posten.