søndag 28. februar 2010

Islamifiseringen av Norge har tatt overhånd

Norske medier skrev rekordmange artikler om islam i 2009. Hele 77.670 i følge Kampanje. Dette blir bortimot en artikkel pr muslim i Norge. Det er visstnok flere omtaler av islam enn av Stoltenberg, landets statsminister. Dekning av og debatten om islam er kort sagt grotesk overdimensjonert. Den norske offentligheten er blitt islamifisert, et marginalt tema har blitt en dominerende sak i offentligheten. På et eller annet punkt ble stikkordet "innvandrer" erstattet av "muslim", slik at ordet "innvandrer" nå nesten brukes synonymt med "muslim". Og jeg gjentar: Gi oss de gamle pakkisene tilbake, jeg er møkk lei islam.

At vinklingen og omfanget av dekning bidrar til stigmatisering sier seg selv. Dekningen er nokså provinsiell og Oslo-navlebeskuende. Og når Aftenposten intervjuer Storhaug, Toje og Azmeh Rasmussen for en "kvalifisert" vurdering bidrar det ikke akkurat til å få det nå på jorda.



Eksempel på pakkis. Eller kanskje vi heller skal si advokat?


Blogglisten

2 kommentarer:

Bernt sa...

Fakta er vel at Norge ikke er et multikulturelt samfunn. Det er ikke noe fargerikt fellesskap her. Vi er et tokulturelt samfunn. I medias ensidige fokus på islam så blir andre minoriteter (religiøse, etniske og seksuelle) marginalisert.

Islamifisering er jo som kjent et tullete argument. Risikoen for at "de" skal ta over landet og gjøre det til et kalifat er ikke-eksisterende. Men på grunn av norsk innvandringspolitikk har vi endt opp ikke med flerkultur, men med tokultur. Og på grunn av det så får "den andre" kulturen massiv dekning og alt blir sett i lys av den.

Konrad sa...

Islamifisering av offentlig debatt har blitt et stort problem. I det store og hele en konstruert debatt.