tirsdag 16. februar 2010

Obioras etterlatte får erstatning

De etterlatte etter Eugene Obioria får 500.000 kroner i erstatning av staten, bekrefter Justisdepartementet. Forhandlingene med de etterlatte foregikk på kontoret til justisminister Knut Storberget (Ap), i følge VG.

Sivilombudsmannen mener Norge brøt menneskerettighetene i forbindelse med politiets maktbruk da Eugene Obiora døde. Sivilombudsmannen gir kraftig kritikk til justis- og politimyndighetene på flere punkter, også det i følge VG.

For noen dager siden fikk også moren til Robert Michael Aconcha-Kohn, Siw Warstedt, møte justisminister Knut Storberget i justisdepartementet. Der ga Storberget en offisiell unnskyldning på vegne av regjeringen for at sønnen ble kvalt og drept i politiets varetekt. Storberget har konkludert med at sønnen til den avdøde 44-åringen har rett på erstatning, og vil utbetale 600 000 kroner, skriver Dagbladet.

Det er betryggende at det finnes en rest av anstendighet i systemet. Storberget, en ellers svak statsråd, har her gjort det eneste riktige. Sivilombudsmannen har også demonstrert hvor viktig det er med en slik sikkerhetsventil i systemet. Politiet utsatte ikke bare Obiora og Aconcha-Kohn for dødelig vold, de opptrådte også umåtelig arrogant (i likhet med Storbergets eget departement). Riksadvokaten la på sin side bort saken. Politimennene som drepte fikk ikke så mye som en irettesettelse (samtidig kan vi notere at påtalemakten ikke nøler med å skrive ut bøter når politiet selv er fornærmede part).

Men altså: Det går fortsatt voldelige menn rundt i politiuniform. Det er skremmende.


Ydmykhet? Hva faen er det?

Blogglisten

3 kommentarer:

Anonym sa...

Før du går ut og kritiserer politiet bør du stille deg følgende spørsmål :

- Hvorfor var det nødvendig å tilkalle politiet til et trygdekontor ?

- Hvorfor ble ikke Obiora med politiet frivillig ?
- Hvorfor måtte politiet ty til makt
- Skal jeg som skattebetaler, måtte være med på erstatning for en person som opptrer rabiat ?

Konrad sa...

Når staten avliver borgere uten grunn skulle det bare mangle at det blir utbetalt erstatning.

La meg minne om at det i Norge ikke er dødsstraff for å opptre rabiat.

Les sivilombudsmannens rapport og hold kjeft.

Sosialisten sa...

Stussar litt på at du skriv at Storberget er "en ellers svak statsråd". Sant nok, han handterte ikkje konflikten med politifolka i fjor så godt, men hadde han vore ein "svak" statsråd hadde han/regjeringa gitt seg mykje tidlegare der. Men elles har han vel fått gjennomslag for ein heil del?