tirsdag 2. juni 2009

Falske feminister i Frp

Mye moro: Det er unektelig noe komisk (på grensen til det ubhjelpelige) når Per Sandberg prøver å fremstå som feminist. Frps falskhet går imidlertid mye lengre.

Siv Jensen snakket seg varm om likelønn på landsmøtet, men er visst ikke så opptatt av den slags likevel. Det ser ut til å være verre enn som så, i følge Lysbakken så sier faktisk Frps program at staten ikke har noe med å drive lønnsutjevning.

Frp vil faktisk legge ned likestillingsombudet, og da svarer Sylvi Listhaug med (surprise!) å snakke om muslimer. Hun har tydeligvis gått i en god skole i partiet og lært et klassisk Frp-knep: enhver debatt handler i bunn om skatt og/eller islam.

Frp vil flytte likestillingssakene fra ombudet til rettssalen. Ombudet er gratis, sivil rettssak er dyrt, tungvint og tidkrevende. Resultatet sier seg selv: Folk vil slutte å klage og likestillingsarbeidet vil stoppe helt opp. Det passer sikkert Frp utmerket. Ja, dette ombudet behandler alle diskrimineringssaker, herunder det som har med rase, religion og seksuell legning å gjøre.

8 kommentarer:

Bjørn Stærk sa...

Det har vært interessant å se videoene fra FrP's landsmøte. Du får en følelse av hvor skillelinjene går i partiet, hvem som f.eks. virkelig står for feminisme og individuell frihet, og hvem som først og fremst er opptatt av muslimfrykt og kristne familieverdier. Sylvi Listhaug tilhører definitivt den siste gruppen, og hun har mange med seg, men jeg ble også positivt overrasket av andre. Når f.eks. Mette Hanekamhaug snakker om integrering fra et likestillingsperspektiv, så er jeg ikke egentlig enig i konklusjonen, men det ligger et ekte og respektabelt engasjement bak.

Forøvrig mener jeg at staten skal være forsiktig med å drive med lønnsutjevning. Dette må være et kortvarig tiltak, som begrenser seg til urettferdige forskjeller innad i en yrkesgruppe. Hvordan i all verden skal det ellers fungere? Jeg tror også at den virkelige arbeidsdiskrimineringen i Norge i dag ikke skjer mot kvinner, men mot arbeidssøkende med utenlandsk navn. Der trenger vi tiltak.

Konrad sa...

Frp er et bredt folkeparti og må derfor appellere til mange grupper på litt ulikt grunnlag - og som et bredt parti er det også mange bra folk i Frp.

Jeg mener heller ikke at staten nødvendigvis skal påtvinge lønnsutjevning, men det er fascinerende hvor inkonsekvent Frp er (som alltid).

Bjørn Stærk sa...

De er en koalisjon av de som har stått utenfor.

Det jeg lurer på er: Når man ser hvordan folk med så forskjellige meninger klarer å leve sammen i samme parti, utgjør ikke det god trening for å sitte i en samarbeidsregjering?

Konrad sa...

Hehe. Godt poeng.

Men så lenge de slipper å sette politikken ut i praksis lærer de heller ikke å kompromiss, Frps regnestykke behøver ikke å gå opp. I regjeringskontorene må regnestykket gå opp.

KWA sa...

Komisk (på grensen til det ubhjelpelige), falskhet, antydninger om muslimfrykt, Frp-knep, enhver debatt handler i bunn om skatt og/eller islam. Alt dette blandet inn med noen underlige konklusjoner. Var det noen som snakket om intellektuelt harakiri her?

Med god bedring,

KWA

Konrad sa...

KWA:
Velkommen tilbake når du har en saklig kommentar.

KWA sa...

Vi kan jo heller si at jeg skal komme tilbake når du skriver et saklig innlegg. Med andre ord, takk for meg.

God bedring,

KWA

LordMarius sa...

Jeg får vel ta og slenge inn litt saklig kritikk jeg, da.

Det er åpenbart at det Lysebakken sikter til handler om at staten ikke skal blande seg inn i lønnsforskjeller som oppstår _naturlig i markedet_. Lønnsforskjeller mellom snekkere og sykepleiere er ikke en naturlig markedsforskjell. Sykepleiere jobber for en aktør som har tvangsmonopolisert visse bransjer. Denne aktøren, staten, har altså fjernet sykepleierne fra markedet, og dermed har ikke deres lønnsutvikling noe som helst med markedets naturlover å gjøre. Det er politikerne, og ikke tilbud og etterspørsel, som bestemmer hva sykepleierne, lærerne og de andre offentlig ansatte skal få i lønn, dermed er det åpenbart at det er staten selv, gjennom politikerne som besitter makten, som må drive lønnsutviklingen.

Ellers er kommentaren til Bjørn Stærk god, det er noen skikkelig bra folk i FrP, personer som tror sterkt på friheten og mennesket, uavhengig av kjønn, hudfarge eller andre irrelevante faktorer. Disse er desverre i undertall i partiet.