torsdag 10. mai 2012

Kulturkonservativ distansering

Mens Bjørn Stærk ved hjelp av stråmannsargumentasjon forsøker å slå en kile mellom vanlige "innvandringskritikere" (eufemisme for muslimhatere og islamfiendtlige) og ABB, fremfører Eirik Løkke en ualminnelig banal argumentasjon for at islam tross alt er jævla skummelt. Høyresiden i Norge har tydeligvis store problemer med å innse at 22.juli ble utført i deres navn, og at ABB handlet politisk. Da er TR Isaksen langt mer edruelig når han i Morgenbladet skriver at ABB handlet ut fra politiske ideer, men at disse ideene ikke er kulturkonservative og at ABB slik sett seiler under falskt flagg når han kaller seg kulturkonservativ. Roland Poirier Martinsson skriver noe lignende på Minerva.

Da er det kanskje på tide at den samme høyresiden også tar muslimer på alvor når de sier at al-Kaida og andre islamistiske terrorister ikke er gode muslimer eller representerer muslimer: Dersom ABB er en fascist og ikke en vanlig Høyre-mann, så bør vi også si at bin Laden var en fascist og ikke først og fremst muslim.

Høyresiden bør også slutte å late som ABB er en enslig gærning og enslig ekstremist (ABB var enslig bare i sin handling, ikke i sin holdning). Stærk forsøker f.eks. å dikte opp en historie om at islamistisk terror er den største trusselen, til tross for at all terror i Norge har vært utført av høyreekstreme. Øyvind Strømmen siterer fra Europols rapport:
«Trusselen fra voldelig høyreekstremisme har nådd et nytt nivå i Europa, og må ikke undervurderes. Trusselen vil mest sannsynlig komme fra enkeltaktører, men organiserte undergrunnsgrupper har også evne til og mål om å utføre angrep.»

2 kommentarer:

Sosialisten sa...

Kvifor kan ikkje Anders Behring Breivik rett og slett vere ein konservativ terrorist? På same måte som det finst liberale terroristar, sosialistiske terroristar osv.

Konrad sa...

Merkelig det dere. Det har jo vært helt greit å snakke om muslimer og kommunister, men da jeg nevnte konkrete personer som på en helt konkret måte har forsynt ABB med ideologi var det folk (på høyresiden) som ble rasende. Vel,for å sitere Hans Rustad:

"Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Kristne må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres religion at massakren ble begått. Krever ikke det et svar og en selvransaking?"

Dette kunne Hans Rustad skrevet etter 22/7, men det gjorde han ikke. Han kunne også skrevet dette:

"Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Islammotstandere må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres ideologi at massakren ble begått. Krever ikke det et svar og en selvransaking?"

Men det gjorde han heller ikke. Derimot skrev han dette i 2004:

Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Muslimer må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres religion at disse massakrene begås. Krever ikke det et svar og en selvransaking?

Rustad mente videre at mediene ville avspore oppmerksomheten: "De [mediene] vil være opptatt av at muslimer ikke må krenkes ved ubehagelige spørsmål."

Men "de kulturkonservative"skal altså ikke tåle ubehagelige spørsmål.