søndag 30. oktober 2011

Fra fitte til flukt

Stina Brendemo Hagen (21) ble dømt til over 10 års fengsel for narkotikasmugling. Mandag kom hun hjem til Norge etter å ha vært på rømmen i nesten tre måneder, meldte VG nett.

Hun ble i Bolivia dømt for smugling av over 20 kg kokain, smugling av så store mengder narkotika dømmes også i Norge strengt. Strafferammen er opp til 15 år for betydelig kvantum, 21 år under skjerpende omstendigheter. Flukten kostet omkring 2 mill kroner.

Stina Brendemo Hagen presterte å bli gravid mens hun fortsatt satt fengslet. Hun ble senere løslatt mot kausjon, antakelig for å ta seg av den babyen.

I en alder av 21 år er hun allerede en hardbarket forbryter som har pult seg ut av fengsel. På toppen av det hele blir denne forbryteren sponset av en ukjent giver i Norge. Tidligere har mannebladet Alfa betalt for norsk jordmor som ble sendt til Bolivia.

I norsk media blir Brendemo Hagen nesten fremstilt som en heltinne. Slik er det blitt: Er du ung, blond, og dessuten stiller fitta til disposisjon da får du allverdens sympati. Er du svartmusket med arabisk navn må regne at ledende Frpere koser seg over dødsdom og slikt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Et legitimt perspektiv på saken, men det er ikke nødvendig med så grove ord for å få fram poenget.

Konrad sa...

Det er viktig å nevne ting ved dets rette navn. Denne sleipe forbryteren fremstilles på mest mulig sympatisk måte i media, da er det viktig å gjennopprette balansen.

norskgoy sa...

Vel og merke er hun norsk statsborger, dog bør hun føres direkte inn til nærmeste fengsel.

En annen ting er utenlandske statsborgere, som den norske stat ikke bør ha noe spesielt ansvar for om de skulle utføre alvorlige kriminelle handlinger.

Hvorfor denne ekstreme omsorgen ovenfor andre statsborgere er meg uforståelig.

Konrad sa...

Jeg vet ikke hvilke andre statsborgere du sikter til.

Mitt anliggende her er den underforståtte sympatien denne Stina blir tilgodesett med. Straffen hun fikk i Bolivia er jo ikke så langt unna norsk nivå. Fengslene er vel langt bedre enn i Kongo, og sikkert bedre enn i Nord-Irak. Det er flere andre norske borgere fengslet i utlandet.

Det er ingen spesiell grunn til at hun skulle komme hjem til Norge. Barnets far antar jeg er boliviansk. Jeg antar også at barnet blir boliviansk statsborger.