fredag 28. oktober 2011

Vil låse inn kjønnsmodne menn

Dette vil kvele voldtektsbølgen, mener Politiets fellesforbund, i følge Dagbladet.

- Overfallsvoldtekter får enorme konsekvenser for dem som blir offer for ugjerningen. Mange blir traumatisert, og ender i rus- og medikamenthelvete, sier Arne Johannessen.

Han har fulgt den offentlige debatten om overfallsvoldtekter nøye.

- Jeg støtter selvfølgelig forslagene om mer synlig politi og opplyste gater. Men det er ikke nok. Fakta er at kjønnsmodne menn er overrepresentert i saker som gjelder overfallsvoldtekter, sier han.

- Hvor mange av overfallsvoldtektene er begått av heterofile menn?

- Jeg ønsker ikke å gå ut med tall. Men all statistikk viser - og jeg kan bekrefte - at denne gruppa er kraftig overrepresentert, sier Johannessen.

Det er en kjensgjerning at en god del kjønnsmodne menn går ut på byen med seksuell hensikt, sier Arne Johannessen. Ja, de har rett og slett fitte på hjernen.

Johannessen etterlyser mannsmiljøet, og lurer på hvorfor ikke heterofile menn selv ikke stiller krav til sine egne.

- Vi må våge å diskutere det kjønnsperspektivet, og hvilket kvinnesyn vi ønsker å ha i Norge. Samfunnet må utfordre ledende menn og de ulike mannsmiljøer til å ta ansvar. Det er påfallende at mannsstemmene er fraværende når overfallsvoldtekter kommer på dagsorden, sier Arne Johannessen.

- Stoltenberg og Storberget f.eks. er begge fremstående ledere i det heterofile mannsmiljøet, nå er det på tide at de konfronterer sitt eget miljø, avslutter Johannessen bestemt.


Eksempel på potensiell voldtektsforbryter.2 kommentarer:

raagraaum sa...

En gang i tida var det spekulasjoner om at det var homofile menn som overfalt og voldtok unge jenter på gata.

Hvor logikken var i dette?

Ganske enkelt i fordommers natur.

Konrad sa...

Ja nå florerer det påstander om at forklaringen ligger i kvinnesyn, kultur og det ene med det andre. Så når en svarting som voldtar er det svarting-kulturen eller hele svarting-gruppe det er et problem med det, ja det er så ille at noen mener det kan forsvares låse inn hele gjengen.

Hva når en litauer eller en hvit norsking voldtar?

Amerikanerne buret jo inne hvem som helst på Guantanamo. Her i Norge tok politiet på Fjordman med silkehansker.