mandag 24. oktober 2011

Politistaten Norge

Peder Jensen, best kjent som Fjordman, gir i Aftenposten uttrykk for sin sterke misnøye med hvordan han ble behandlet av politiet etter 22.juli.

  • Ble han fengslet? Nei.
  • Ble han banket opp? Nei.
  • Ble han tiltalt for medvirkning? Nei.
Hans misnøye ser ut til å koke ned til et punkt: Politiet ønsket å undersøke Jensens PC, en PC han på før han troppet opp hos politiet hadde sørget for å gjemme bort.

Var politiets fremgangsmåte berettiget? Ja. Et politiets store spørsmål var om ABB var alene om udåden rent operativt og eventuelt om noen hadde medvirket til udåden ved oppfordring eller "psykisk medvirkning" (noe som i verste fall er straffbart). På disse punktene var det åpenbart en person som pekte seg ut: Fjordman, altså Peder Jensen.

Hva om Peder Jensen hadde vært en skjeggete muslim fra Kandahar eller dalstrøka innafor og datoen hadde vært 11.sept og ikke 22.juli? Da hadde han naturligvis blitt sendt med første Hercules til Guantanamo.

Sjokkerende utvikling i saken: Hans Rustad (document.no) går i rette med Jensens sutring og mangel på perspektiv. Til og med Rustad antyder noe om at man må reflektere over sammenheng mellom ord og handling.


Peder Jensen sterkt svekket etter forhør hos politiet i Oslo.

2 kommentarer:

Corvus sa...

Han har strenk tatt ingen grunn til å være misfornøyd. Å forhøre folk med tilknytning til gjærningsmann/offer er normal politiprossedyre i alle straffesaker. I en sak så alvorlig som Utøya ville det å sjekke en PC være selvsagt.

Konrad sa...

Helt enig. Jeg kan ikke forstå at han har lidd noen overlast. Dette er bare selvopptatt sutring.

Jeg synes ABBs mor fortjener mer sympati.