lørdag 1. oktober 2011

Hege Storhaug ute av kontroll

- Dette er lukkede trossamfunn, som norske myndigheter ikke har innsyn i, til tross for at de mottar økonomisk offentlig støtte på linje med ethvert annet trossamfunn. Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet har antydet at man ønsker bedre ideologisk innsyn i trossamfunn i Norge, noe det er på høy tid at vi får. Situasjonen er ute av kontroll, mener Storhaug i følge Nettavisen.

Men det ser snarere ut til at Hege Storhaug selv er ute av kontroll. Saken gjelder påstått omfattende bruk av "midlertidig" ekteskap ("muta") blant eller med muslimer for å gjøre seksuelt samkvem legitimt. De muslimske trossamfunnene er slett ikke lukkede miljøer slik Storhaug påstår, skriver sosialantropolgen Linda Alzaghari. Muslimer flest er islamister uten å vite det er visst Storhaugs logikk, mener Alzaghari.

Nok en gang får vi demonstrert at Hege Storhaugs kunnskapsløshet er monumental og hennes mangel på kritisk sans fatal. Likevel brukes Storhaug som ekspert i slike reportasjer. Likevel presterer Unni Wikan å hevde at "Hege Storhaug kan ikke bagatelliseres. Til det er hennes kunnskaper for omfattende og hennes kritiske evne for skarp."

2 kommentarer:

Jan Vindheim sa...

er det et problem at folk inngår kortvarige seksuelle forbindelser, eller er problemet at religiøse småsjefer tillatet slikt ?

Konrad sa...

Godt spørsmål. Storhaug snakker mest om ideologi, men saken handler vel om evt hallikvirksomhet (dersom det ikke er kontant betaling inne i bildet rammes det ikke av noen paragrafer som jeg vet om).

Kortvarige seksuelle forbindelser er vel ikke ukjent sent lørdag kveld.