fredag 10. juli 2009

Hijab-drap i Dresden

32 år gamle Marwa al-Sherbini var innkalt til retten i Dresden for å vitne i straffesaken mot en 28-åring som var tiltalt for å ha sjikanert henne på en lekeplass i Dresden. Da hun ba den 28 år gamle mannen flytte seg så sønnen kunne bruke husken, skjelte han ut den egyptiske kvinnen for å bruke hodeplagget hijab. Han kalte henne terrorist, hore og radikal muslim. Marwa al-Sherbini anmeldte sjikanen til politiet, og den arbeidsledige 28-åringen ble i november i fjor ilagt en bot på 780 euro (7020 kr.).

Mannen anket dommen til retten. Der sa han at «slike mennesker» ikke kan fornærmes, fordi de ikke er normale mennesker. Etter at al-Sherbini, da gravid i tredje måned, hadde forklart seg om hendelsene på lekeplassen, styrtet den tiltalte frem mot henne med en kniv. Han stakk 18 ganger til kvinnen segnet om. Ektemannen forsøkte å hjelpe henne, han ble også knivstukket og så skutt i benet av en politimann som trodde han var angriperen. Parets tre år gamle sønn Mustafa var vitne til at begge foreldrene ble liggende blodige på gulvet foran ham.

Gjerningsmannen er tyskættet innvandrer fra Russland og kjent for å være fiendtlig innstilt mot utlendinger. Han kom til Tyskland fra Perm i Ural i 2003.

(ovenstående sakset fra Aftenposten)

Uansett sakens detaljer er det absurd at en russer som har fått tysk pass pga Tysklands halvrasistiske statsborgerlov, angriper en "utlending".

Se lengre omtale i Dagbladet.

Ingen kommentarer: