fredag 31. juli 2009

Islamister halshugget franske munker

30. mai 1996 ble hodene syv franske munker funnet på en vei i nærheten av Medea. Den islamistiske gruppen GIA fikk skylden for udåden.


Nå viser det seg munkene ved en feiltakelse ble drept av det algeriske militære, de ble skutt fra helikopter. For å skjule feilen hugget soldatene av hodene på de drepte munkene og kvittet seg med resten av likene. Så var det beleilig å gi GIA skylden (BT 25.juli)

Allerede i 1998 ble det antydet at det algirske militære var innblandet (Dagbladet 7.juni 1998). Nå viser det seg at franske myndigheter kjente sannheten, uten å offentliggjøre.

Omtale i Independent .

NTBs melding 28.mai 1996 så slik ut:
Franske politikere, kirkeledere og fagforeningsledere går sammen og arrangerer et folkemøte i Paris tirsdag, for å minnes de sju munkene som ble drept av ytterliggående islamister i Algerie i forrige uke.Samtidig gjentas beskyldningene om at Frankrike gikk bak ryggen på algeriske myndigheter for å forhandle direkte med islamistene om løslatelse av munkene.

Det er utdanningsminister Francois Bayrou som har tatt initiativet til demonstrasjonen. Politiske ledere fra både høyre og venstre vil delta på møtet, bare det høyreekstreme Front National vil ikke delta. Franske fagforeningsledere har oppfordre alle sine medlemmer til å slutte opp om møtet, det samme har overhodet for det muslimske religiøse samfunn i Paris, Dalil Boubakeur, gjort overfor alle muslimer, uansett hvilken mening de måtte ha om saken. Det ble i forrige uke kjent at den ytterliggående Islamsk væpnet gruppe (GIA) har tatt livet av de sju munkene som ble bortført i mars i år.

Søndag holdt 40.000 kirker over hele Frankrike minnegudstjeneste for de sju trappist-munkene.

4 kommentarer:

Imaan sa...

Hei. Du mener kanskje 'algerisk', siden det ikke er noe som heter 'algirsk'?????

Admin sa...

Bøker må nok skrives om.

http://www.document.no/2008/06/morket_i_morket.html

Konrad sa...

Imaan: På norsk brukes begge deler, men du har rett, offisielt heter det algerisk.

Konrad sa...

Rustad er flink med fakta, men bare dem som passer den på forhånd oppstilte konklusjon.