tirsdag 28. juli 2009

Overvåkningsdirektivet: politikerne feiger ut?

Nettavisen bidrar til søkelys på Datalagringsdirektivet med følgende, jeg sakser:
For nesten tre uker siden sendte Nettavisen syv konkrete spørsmål, med fire potensielle oppfølgingsspørsmål, til partiene som sitter på Stortinget. Spørsmålene dreide seg om personvern og internett i et forsøk på å finne ut hva de mente om en debatt som kan få svært store konsekvenser i tiden som kommer.

Spørsmålene ble sendt ut til SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. Av disse så var det bare SV og Venstre som har svart. Ikke engang Fremskrittspartiet, som i sommer har fått oppmerksomhet for å ha stor mediebemanning, har valgt å besvare spørsmålene.

Antagelsen synes å være at politikerne ikke våger ta denne kampen med EU:

– Mitt inntrykk er at de aller fleste politikerne, i likhet med de fleste andre som har satt seg inn i direktivet, er imot det – men det er en psykologisk effekt om å gå i mot store, mektige EU, sier styremedlem Per Inge Østmoen i rettighetsorganisasjonen Elektronisk Forpost Norge (EFN) til Nettavisen.

Georg Apenes er heller ikke nådig og mener politikerne rett og slett er i villrede, det blir for vanskelig å gå inn i debatten.

Konfliktsky pudding eller sleip maktpolitiker?
Ap har ansvar for å hindre at Norge tar nok et skritt i totalitær retning.

Liberaleren er som alltid et skritt foran, ingen tvil om hvem som følger best med i timen.

Ingen kommentarer: