torsdag 9. juli 2009

Heksejakt på Storhaug?

Pågår en heksejakt på Hege Storhaug i HRS eller får hun som fortjent?

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er svært kritisk til det Storhaug og HRS holder på med. Min kritikk gjelder først og fremst de tydelige rasistiske trekkene i mye av Storhaugs argumentasjon der påståtte fakta for det meste er oppkok (bl.a. inspirert av de vrøvlet Bruce Bawer lirer av seg), samtidig som Storhaug blir løftet frem som "ekspert" på islam og mottar stattstøtte for "integreringsarbeid". De siste dagene har Dagbladet og Klassekampen avdekket nye tilfeller der Storhaug har brukt unge sårbare jenter som kanonføde i sin private krig, som Shabana R. Gaarder påpeker. Det er ingen overraskelse at det er ytre høyre som tar henne i forsvar blant annet ved å trekke Amal Adens troverdighet i tvil.

Selv driter jeg i Hege Storhaug som person. Det er hennes politiske ekstremisme og hennes metoder som er overmodne for kritikk. Hun kan sutre så mye hun bare vil. Dagbladet og Klassekampen har gjort jobben sin med å avdekke kritikkverdige forhold, og i skarp kontrast til HRS og Storhaug selv er de etterrettelige og har belegg for sine påstander.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Og hva har de av konkrete bevis annet en løse påstander fra en (Aden) som er desperat etter å oppdage at de har hennes uttalelser på bånd?

Hadde man brydd seg med fakta hadde man sett at dette er en løgnkampanje fra ende til annen, så hvilke bevis er det avisene har?

VG ble felt av PFU da de skrev noe lignende for noen år siden, de hadde ikke belegg for påstandene, det har nok ikke KK eller DB heller, men selvsagt er det bra at de klarer å flytte fokuset nå i sommer så jenter kan lemlestes i fred mens HRS må bruke tiden sin på å forsvare seg mot løgn.

Skammelig!!

Spaceman Spiff sa...

Du påstår mye her, men jeg kan ikke se at du underbygger noen av påstandene dine. F.eks kan du sannsynliggjøre at Bruce Bawer farer med "vrøvl"?

Antakelig ikke. Jeg vil gjette på at hans meninger ikke er i tråd med det du mener. Det er i og for seg greit, men er det noen faktiske feil i det han skriver?

Spaceman Spiff sa...

"Det er ingen overraskelse at det er ytre høyre som tar henne i forsvar blant annet ved å trekke Amal Adens troverdighet i tvil."


Vel, er FRP "ytre høyre"? Tja... Det blir vel øynene som ser. Uansett, så virker noen av påstandene fra Amal Aden virkelig useriøse, som f.eks at hun skal ha måtte drikke Vodka og spise svinepålegg. Dette høres for banalt ut.

Ellers synes jeg det er interessant å se at Hege Storhaug er en "politisk ekstremist". Hun påpeker jo bare det som vi alle ser i samfunnet. Merk deg at det KUN er venstreavisene Dagbladet og Klassekampen som har forfulgt denne "saken". Andre aviser har stort sett gitt blaffen. Kanskje det burde være en inspirasjon til din kritiske sans slik at du ihvertfall kan PRØVE å se det fra begge sider? I mine øyne er det ikke Hege Storhaug som bedriver politisk ekstremisme, men dagbladet (som langt overgår Klassekampen nå om dagen)

Konrad sa...

Anonym:
Les et tidligere blogginnlegg så vil du se omskjæring et svært så marginalt fenomen i Norge:
Institutt for samfunnsforskning fant ved undersøkelse i 2007 drøyt ti jenter som var omskåret, men ingen kunne dokumenteres å være omskåret mens de hadde opphold i Norge. Ved Ullevål universitetssykehus har tre av de 15 barna som har vært undersøkt etter begjæring fra barnevernet i år, vært omskåret, men ingen av disse var omskåret i Norge. Seksjonsoverlege Sverre Sand advarer derfor mot massehysteri som fører til at rettigheter blir satt til side og mistenkeliggjøring på grunnlag av etnisk bakgrunn eller hudfarge.

Storhaug har imidlertid basert sin karriere på å bekjempe dette uvesenet og anstrenger seg til det ytterste for å skape et inntrykk av omskjæring skjer i stor skala i Norge.

Konrad sa...

Spiff:
Storhaug påpeker ikke "det alle ser", hun koker i hop sine egne fakta, f.eks. at muslimer blir i flertall i Norge og at da vil sharia bli innført. DET er det reneste vrøvl, det er ikke noe alle ser.

Ang Bawer er det ikke snakk om "meninger", men om fakta. Alle har rett til sine egne meninger, men ikke til egne fakta. Sjekk heller linkene i stedet for å påstå at Bawers konspirasjonsteoretisk vås er likeverdige med harde fakta.

Konrad sa...

Ellers er det påtagelig at kommentarene (inkl dem fra Frp) om Aden nå plutselig har funnet ut at hun ikke lenger er troverdig. Da hun kom med sin bok og sto fram på TV ble hun jo omfavnet av alle. Hvorfor har hun nå plutselig mistet troverdighet i noens øyne? Er det fordi kritikken nå rettes mot ytre høyres ideologiske verskted HRS?