onsdag 29. juli 2009

Storhaug og HRS blir ikke etterforsket

Den 1. juli i år anmeldte den norsk-somaliske forfatteren Amal Aden sin tidligere arbeidsgiver, Human Rights Service (HRS) for ulovlig overvåkning, krenkende påstander og brudd på arbeidsmiljøloven. Mandag denne uka kom brevet fra Oslo-politiet om at saken er henlagt på grunn av manglende kapasitet fra politiets side, ifølge Aden, skriver Dagbladet 26.juli.

- Jeg er veldig skuffet. Jeg skjønner at politiet ikke alltid har kapasitet, men når Hege Storhaug ringer dem om en innvandrerfamilie, setter de 15-20 personer på saken. Når jeg anmelder HRS, henlegger de den. Dette er skremmende og flaut og sier noe om hvordan det norske samfunnet fungerer, sier Aden til Dagbladet.

Aden er også skuffet over Frp-leder Siv Jensen i forbindelse med bråket rundt HRS i sommer.
- Da jeg skrev boka mi, hadde Siv Jensen den med overalt. Hun hadde full tillit til meg, som kritiserte minoritetsmiljøer. Men når jeg kritiserer HRS, så er Frp tause. Det får meg til å tenke at det er greit at de som er hvite bryter loven, men at det slås ned med en gang når folk med annen kulturell bakgrunn gjør noe. Jeg er veldig skuffet over Siv Jensen, sier Aden. En ferierende Siv Jensen skjønner at Aden er skuffet over at politiet nå har henlagt anmeldelsen mot HRS. Hun har fått med seg kritikken mot HRS i sommer.

Dagbladet understreker for egen regning at dette bare øker presset på direktoratet.

Statssekretær Rieber-Mohn (Ap) har bedt Integrerings- og mangfoldsdirektoratet om å vurdere påstandene fra Amal Aden om Human Rights Service, skriver Dagbladet mandag.

Tidligere (Dagbladet 25.juli) har Abid Raja (V) kritisert regjeringen for at ansvarlig statsråd ikke ser på saken:
- Disse jentene ble trykket til statsrådenes bryst når de kritiserte innvandrermiljøet. Når de samme jentene kritiserer Hege Storhaug og HRS, så er statsrådene borte, de tør ikke si
noe. Hvorfor vendes jentene ryggen når de kritiserer maktmennesket Storhaug? (Raja til Dagbladet)

Raja mener det er nære bånd imellom Arbeiderpartiet og Storhaug som gjør at politikerne ikke vil uttale seg om HRS.
- HRS er premissleverandør for innvandringspolitikken til både Arbeiderpartiet og Frp, og derfor er det vanskelig for Arbeiderpartiet å gå imot dem. Jentene vendes ryggen fordi
ingen vil møte Storhaug ansikt til ansikt i en debatt. Slik blir disse jentene ofret på politikkens alter, sier Venstre-politikeren og advokaten.

- Libe Riber-Mohn er en av de mektigste som jobber med integrering i Arbeiderpartiet. Å tro at hun ikke vet om hva som skjer i HRS eller har løpende kontakt med Storhaug er blåøyd og naivt, sier Raja.

------------

For egen del vil jeg minne om at politiet gjerne setter folk i varetekt når saken har motsatt fortegn.

Tidligere omtale av Storhaug.

Er det snart håp om at denne statsfinsierte rasismeproduksjonen blir lagt ned?

3 kommentarer:

Admin sa...

Denne saken blir bare verre og verre. Enhver må være bekymret for rettsikkerheten til de som anti-innvandringspropagandaaksjonister velger å høvle over i sin kamp.

Er aldeles ikke trygg på at Ap tør å ta noe oppgjør med HRS. Raja og Venstre må fortsette trykket her.

Det er en skam at denne private hobbyvirsomheten har millioner i statsstøtte.

Anonym sa...

Hvis dagbladet og Aden (og dere også forsåvidt) hadde kunnet stable på bena bevis som ikke hadde vært tilbakevist for lenge siden "henting av ofre fra krisesenter" eller som var på den litt bisarre siden "Rollespill med dialog på lapper", "tilbød jenter 1000 kroner for informasjon" så hadde sikkert en etterforskning funnet sted.

HRS har helt sikkert noen juridiske svin på skogen men beklageligvis ble enhver sjanse til å avdekke dette rotet bort i blodtåken. Ikke så sjokkerende at dagbladet dummer seg ut, men jeg håper vi en gang får vite den egentlige årsaken til Adens handlinger og utsagn.

Konrad sa...

Øøøh, spørsmålet her er vel ikke hva Aden har gjort eller tenkt, spørsmålet er hva HRS v/Storhaug har gjort.

Om Storhaug har rotet seg inn på det strafferettslige området har jeg ikke mulighet for å vurdere, men at det er en skrikende kontrast mellom liv og lære er det ingen tvil om, i det helle tatt ytterst kritikkverdige metoder (mye kritikkverdig er som kjent ikke straffbart). Storhaug blir regelmessig kritisert av dem hun liksom skal "hjelpe", da svarer hun med sin vanlige nedlatende stil og rakker ned på dem, gjør sitt beste for å undregrave deres troverdighet. Dette har lite med Aden å gjøre og mye med Storhaug.

Aden mottar ikke 2 mill fra staten for å drive "integrering", hun er ikke opphøyet til rikssynser, hun er ikke premissleverandør for AP og Frp.