torsdag 30. juli 2009

Neger var jungelape likevel

Oppdatering: Mulig at politimannen Barrett ikke var med på den nå svært omtalte pågripelsen av professor Gates. I så fall har antaklig informasjonen om at Gates er en jungelape kommet fra hans kollegaer i Boston-politiet. Barrett er derfor helt uskyldig, og jeg beklager på det sterkeste at jeg har kommet i skade for å henge ut Barrett på denne måten. Politimenn må jo stole på hverandre og når en kollega sier at Gates er jungelape (og ikke en av USAs ledende intellektuelle) ja så må jo Barrett stole på det. Og jungelaper kan da for svarte svingende ikke gå løs i siviliserte strøk!

Oppdatering 2: Her drikker jungelapen øl med politimannen Crowley og jungelape nr 2, den tynnhårede herren til venstre er kanskje dyrepasseren?

Boston-politimannen Justin Barrett (36) er suspendert med øyeblikkelig virkning etter at han omtalte Harvard-professor Henry Louis Gates jr. «jungelape» i en e-post.

Det ser ut til at disse politimennene ikke var så uskyldsrene likevel, og at Gates, som tilfeldigvis er en av USAs ledende eksperter på slikt, var inne på noe da han kalte politimennene for rasister.

Se interessant video hos Trond.

Hissig Harvard-professor, ifølge Boston-politiet.

10 kommentarer:

Bjørn sa...

Det er mye interessant med denne saken. Blant annet ble hun som ringte politiet og tipset om en mistenkelig fyr, hengt ut på masse blogger for å være rasist. Når så båndet med 911-samtalen ble frigjort, viste det seg at hun var forbilledlig, uten å henge seg opp i rase og med alle mulige forbehold...

Så i denne saken også ville det lønne seg å trekke pusten dypt og vente til saken ble godt belyst før man trekker konklusjoner.

Obama dummet seg vel litt ut ved først å kritisere politiet, så beklage seg, og så i ettertid oppdage at det kanskje ikke var så mye å beklage likevel...

Anonym sa...

Du har fått med deg at det er en HELT ANNEN politimann som er anklaget for å ha kalt Gates for jungelape?
En som overhode ikke var innblandet i denne episoden!

Eller er det slik at siden en totalt fremmed politimann har sagt det så er alle politimenn rasister?

Olds69

Konrad sa...

Jeez. Jeg kan da ikke bruke hele dagen på å sette meg inn i denne episoden.

Men nå har du nevnt det.

Bjørn sa...

Dagbladet skriver: "Barrett er en av politibetjentene som var med på å pågripe den svarte professoren mens han var i ferd med å låse seg inn i sitt eget hus 16. juli."

Jeg aner ikke hvor Dagbladet har dette fra - muligens har de bare misforstått. Men det kan være en forklaring på at Konrad (og jeg) også fikk dette inntrykket.

Anonym sa...

Olds69: Politimannen som kallte Gates for jungelape VAR INNBLANDET i saken, han var en av de som arresterte Gates. Les Artikkelen før du kritiserer andre

Petter

Bjørn sa...

Petter: har du funnet noen kilde for dette (bortsett fra Dagbladet)?

Jeg har kikket litt i amerikanske medier, men ikke funnet noen slik opplysning foreløpig.

Bjørn sa...

Fra AOL News: "Barrett wrote in the e-mail, a copy of which was released by the Boston police department, that if he were the officer sent to Gates' home, he "would have sprayed him in the face with OC (pepper spray) deserving of his belligerent non-compliance.""

Jeg tror nok at den hypotetiske formuleringen her tilsier at Barrett ikke var innblandet i selve episoden.

(Og jeg holder fast på det jeg prøvde å si i mitt første innlegg: "Så i denne saken også ville det lønne seg å trekke pusten dypt og vente til saken ble godt belyst før man trekker konklusjoner. "9

Konrad sa...

Takk for info Bjørn.

Uansett viser dette en merkelig tankegang blant politimenn. Politiets oppgave er da ikke å trappe opp en konflikt, de skal vel helst forsøke å ro det ned? Å vise makt bare for å vise makt er da helt meningsløst. Når situasjonen er avklart så kan de jo bare forlate stedet og beklage misforståelsen. Tankegangen hos denne politimannen fører jo altfor ofte til unødige fysiske skader og i noen få tilfeller dødsfall.

Bjørn sa...

Og for ordens skyld: jeg sendte en epost til Dagbladet for å sjekke om det stemte at Barrett var med på pågripelsen. Det gjør det ikke, og Dagbladet har nå rettet artikkelen.

Konrad sa...

Bra jobba!