lørdag 24. mars 2012

Blandingsrase

En innvandringsbølge som vil endre Norge til nær sagt det ugjenkjennelige og som på rekordfart historisk gjør nordmenn til mindretall i Norge, skriver Hege Storhaug i VG (18.mars). Storhaug er også bekymret over at statistikken lyver når barn i "henteekteskap" ikke regnes som innvandrere.

Storhaug er kort sagt bekymret for at den rene norske rase vannes ut av gule, brune og svarte gener, slik eksemplene nedenfor illustrerer:

Nabintu fra Kongo.
Nei forresten foreldrene er født i Norge og hun er selv blond.

Cathrine fra Korea.
Nei forresten hun er hentebarn, ikke hentekone.
Dessuten går hun på ski.Norsk professor i matematikk med sin familie.

Vendela: Norsk-tyrkisk fotomodell.

Terje med kona Manuela hentet fra Frankrike.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror du vet meget meget godt at det Hege Storhaug ikke er opptatt av "rase" og at det er kulturforskjeller hun er pessimistisk om! Dette er stråmannsargumentasjon. La meg minne deg om at rasisme er forbudt i Norge, og bevisbyden ligger på deg dersom du mener hun er rasist.

Konrad sa...

Jeg har slett ikke sagt at hun er rasist. Hvor har jeg skrevet det? Jeg bare gjengir det hun sier. Er det galt å sitere folk korrekt? Jeg forsøker å ta Storhaugs argumenter på alvor. Hun er bekymret for at "nordmenn" blir i mindretall og hun er kritisk til at SSB ikke inkluderer barn i "henteekteskap" i innvandringsstatistikken. Hun sier derfor at Terje Osmundsens barn ikke er "nordmenn" - det er mildt sagt en oppsiktsvekkende påstand. Hva med Cathrine Sandnes? Hun er heller ikke født i Norge - skal ikke hun eller hennes barn regnes som nordmenn?

Er Hanne Nabintu Herland (født og oppvokst i Kongo) mer nordmann enn Hadia Tajik (født og oppvokst i Ryfylke)?

Doremus sa...

"Jeg har slett ikke sagt at hun er rasist. Hvor har jeg skrevet det? "

"Storhaug er kort sagt bekymret for at den rene norske rase vannes ut av gule, brune og svarte gener,"

Hvis dette ikke er å beskylde HS for rasisme, så vet ikke jeg.

(Og i listen over "ting jeg har gjort som jeg aldri trodde jeg skulle gjøre" kan jeg nå tilføye "indirekte forsvare Hege Storhaug")

Konrad sa...

nordmann = person fra Norge (norsk ordliste)

Hege Storhaug er bekymret for at "nordmenn" blir i mindretall i Norge, og hun mener barn av "henteekteskap" skal regnes med innvandrerregnskap. "Henteekteskap" er et annet ord for "blandingsrase" (de fleste såkalte "hentebruder" er fra Thailand, Fillipinene, Russland etc, unntaket er Terje Osmundsen som fant seg kone i Frankrike).

Hege Storhaug sier at Terje Osmundsens barn ikke er "nordmenn". Hadia Tajik er ikke nordmann, selv om hun er født og oppvokst i Ryfylke. Mens Nabintu er nordmann selv om hun er født og oppvokst i Kongo. Cathrine Sandnes og hennes barn er vel heller ikke nordmenn skal vi tro Hege Storhaug.

Jeg beskylder ikke Hege Storhaug for noe som helst, jeg bare viser frem implikasjonene av det hun sier.

Hva er galt med å ta folk på alvor? Hva er galt med å sitere folk korrekt?

Doremus sa...

"Jeg beskylder ikke Hege Storhaug for noe som helst, jeg bare viser frem implikasjonene av det hun sier."

Og de implikasjonene er (ifølge deg) rasistiske. Så hvorfor insisterer du da på at du ikke har sagt noe om hennes rasisme? Hvis jeg skulle påstå at ditt synspunkt om etellerannet impliserer at du vil sensurere annerledestenkende, så har jeg vel for pokker sagt at du legger opp til å bedrive sensur?

Konrad sa...

Jeg ser på implikasjoner av det Storhaug sier, du ser på implikasjoner av det jeg sier. Uavgjort!

Men jeg har altså ikke beskyldt Hege Storhaug for rasisme. Jeg bare sammenstiller det hun sier med relevante fakta, det blir interessante konklusjoner av slikt, konklusjoner hun kanskje ikke hadde tenkt på selv (dvs fakta tar hun lett på).

Doremus sa...

"hun mener barn av "henteekteskap" skal regnes med innvandrerregnskap. "Henteekteskap" er et annet ord for "blandingsrase""

Dette er jo direkte feil, all den tid Storhaug spesifikt snakker om "henteekteskap" mellom en 2. generasjons innvandrer og en ektefelle fra foreldrenes hjemland. Implikasjonen hennes blir jo tvert imot at "blandingsekteskap" er helt ok, mens barn av ekteskap innenfor samme etniske/kulturelle gruppering er skumle.

Ærlig talt - har ikke Hege Storhaug nok ytterst tvilsomme standpunkter til at det er unødvendig å tillegge henne standpunkter som hun faktisk ikke gir uttrykk for?

Konrad sa...

Så Hege Storhaug mener det er skummelt at folk gifter seg innenfor samme etniske gruppe? Det er også en ganske kokko ide! Skal nordmenn plutselig begynne å få barn med polakker, pakkiser og koreanere bare for tilfredstille Storhaugs forvirrede ideer?

Faktum er at Storhaug (og andre) i årevis har snakket om "henteekteskap", som hos norske imigrasjonsmyndigheter kalles familiegjennforening, i betydningen person i Norge henter seg kone i annet land. Vi forstår alle hva Storhaug tenker på (muslimer, pakistanere, somaliere), men det er ikke det hun sier. Tenker hun på polakker eller tyskere som henter familien til Norge. Neida. Tenker hun på norske ungkarer som finner seg dame i Thailand? Neida.

Konrad sa...

PS:
Jeg kjenner selv både polske og tyske innvandrere i Norge. Mange av dem finner seg kone i "gamlelandet" som de tar med seg til Norge (jeg var selv i bryllup Polen). Tror du Storhaug bryr seg om disse av hensyn til "integrering"?

Anonym sa...

Jeg skrev det første innlegget, og jeg er både enig og uenig i mye av hva Hege Storhaug. Men min største innvendig er at hun har for lite rom for nyanser når det gjelder islam og slipper for ukritisk til forskjellige islamkritikere med heller tvilsom agenda på sitt netsted. Hennes beskrivelser av islam er også i veldig høy grad basert på egne erfaringer fra Pakistan, men Pakistan er ikke representativt for den muslimske verden.

Konrad sa...

Unynasert er vel diplomatisk karakteristikk av Storhaugs utspill.

Det er vel så store forskjeller innenfor islam som innenfor kristendommen.