søndag 1. februar 2009

Frps gjennomførte falskhet

Den nye straffeloven ser ut til å få en modernisert versjon av blasfemiparagrafen, presset gjennom i regjeringen av Sp. På Stortinget er det egentlig bare Sp og Krf som er for en slik paragraf. Frps Ellingsen er misfornøyd med at religionskritikk kan bli straffbart.

I 2004 var det faktisk Frp (i allianse med Krf) som sikret at det daværende blasfemiforbudet ble videreført. Litt senere samme år ble Carl I Hagen anmeldt for brudd nettopp på denne paragrafen, Hagen understreket da at utfallet mot Islam/profeten var innenfor hans ytringsfrihet. Etter karikaturstriden oppdaget Frp at det særlig var muslimer som faktisk ville ha nytte av paragrafen for å beskytte seg mot barnslige angrep fra fra det kristne flertallet, snudde Frp tvert om og tok initiativ til å fjerne paragrafen.

Siv Jensen later som om det for Frp dreier seg om liberale prinsipper om ytringsfrihet. Frp snudde jo i denne saken de oppdaget at blasfemiparagrafen faktisk kunne hindre dem selv og deres kristne venner i å mobbe mindretallet, særlig det mindretallet som heter "de fremmede" - innvandrere, muslimer og annet rask.

Se også utmerket innlegg hos Vox.

2 kommentarer:

Philip I sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Konrad sa...

Kommentaren over er irrelevant og dessuten barnslig propaganda.