fredag 20. februar 2009

Her lukter statsrådsblod!

"Egentlig handler det ikke om hijab eller blasfemiparagraf. Det handler om manglende politisk fingerspitzgefühl, ryggmargrefleks, magefølelse eller intuisjon. Denne egenskapen har vært totalt fraværende i justisdepartementet i det siste." Med disse ordene tror jeg Vox treffer spikeren på hodet.

Det politiske spillet er selvsagt mye viktigere enn hva som er riktig i en ideell verden. Opposisjonen blåser selvsagt saken opp maksimalt for å skade Stoltenberg-koalisjonen. Dette handler om politisk stil, ikke politisk innhold.

Uansett Hadia Tajiks politiske skjebne kan det av kreative hoder tolkes rasistisk: dersom hun beholdes er det fordi Stoltenberg ikke kan sparke minoritetenes beste representant i Regjeringskvartalet, dersom hun sparkes er det fordi hun med sin etniske bakgrunn har to koblinger til hijab-affæren og fordi Stoltenberg må vise muskler. Her er det fare for at lite tøystykke kan velte stort lass.


Små tøystykker kan gjøre en forskjell.

Her lukter det både muslim-blod og svett hijab, men først og fremst lukter kristen manns blod: For opposisjonen og for redaktører i VG og Dagbladet er det en langt større seier å felle en statsråd enn en skarve rådgiver.


Bildet: Politikk-journalistikk-trollet lukter blodet (enhver likhet med genspleising av Sponheim, Solberg, Siv Jensen, Versto og Arne Strand er verken tilfeldig eller tilsiktet, den er uunngåelig).

Ingen kommentarer: