onsdag 4. februar 2009

Politifuniformen ikke lenger ren

- Politiet skal representere staten og ingen annen. Frem til i dag har politiuniformen vært ren. Nå er den tiden forbi, sier leder Arne Johannessen i Politiets fellesforbund i en kommentar til at nå er tillatt med ørepynt til politiuniformen.
Fotomodell viser eksempel på ørepynt som nå er tillatt i etaten.

- Dette vedtaket gjør det helt klart vanskelig å si nei om nye krav fremmes. Det er skuffende med tanke på prinsippet om et nøytralt og uavhengig politi, mener lederen for politiets fellesforbund. Han frykter vedtaket kan åpne for nye diskusjoner i fremtiden. Hva blir det neste, spør Johannessen.
BH har f.eks. aldri vært brukt, og kan i følge Johanessen forstyrre bildet av et flatbrystet, bredskuldret politi. Både ørepynt og BH er jo grovt kvinneundertrykkende, sier han. Ansiktshår er også et forstyrrende element, særlig med flere kvinner i etaten forstyrrer dette bildet av en renvasket og glatt politistyrke.

Eksempel på politimann som bruker skjegg på fritiden.

Fortsetter utvikling er Johannessen redd at man i verste fall får mørkhudete inn i etaten. Dette vil forstyrre politikorpsets rene, hvitvaskede fasede sier Johannessen med en bekymret mine. I politiet skal alle se prikk like ut, det er derfor det heter uniform understreker han. Norge er et norsk land, derfor skal politiets antrekk være uttrykk for norsk og kristen kultur fra Norge. Slipper vi mørkhudete kan det skap tvil om vår nøytralitet, de kommer jo fra et annet land mens vi hvite representerer staten Norge. Det er jo ikke politiets ansvar å sysselsette svartingene, politiets jobb er å banke dem opp. Blander man mørkhudete inn i korpset er det umulig å vite hvem som er politi og hvem som er røver. En ren uniform krever ren rase, avslutter Johannessen overbevisende.

En eller annen litt mørkhudet fyr viser konsekvensen av å slippe slike inn på Politiskolen (bildet er arrangert).Polititjenestemenn skal være partipolitiske rene, altså stemme Fremskrittspartiet. Dersom vi tillater hijab til uniformen risikerer vi å få inn tjenestemenn fra kommunistpartiet og det som verre er, skriver Winther på sin blogg. Målmannen Marøy tilføyer på sin side at kvinnelige betjenter med ørepynt og sminke til politiuniformen gir positive assosiasjoner til blåfilmene han koser seg med på kveldstid. For en viril og velutstyrt mann vil møtet med politikvinner bli ganske så pinlig, på den annen side er jo synet av politikvinnehud en av hverdagsgledene for en oss ungkarer, understreker Målmannen Marøy. Derfor er det spesielt hyggelig at politiet har sin øvingssenter her på Kongsvinger, det er jo et jevnt tilsig av unge, struttende politistudiner, avslutter Marøy før han gjør seg klar for den faste kveldsturen forbi gymsal og internat.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Nå får vi vel også se Hans Majestets Kongens Garde også med Hijab?Hva blir det neste.

Anonym sa...

Dette kan ikke være sant at det blir godtatt, politi i hijab. Hva poker er det for land en bor i. Alt skal føyes etter utlendinger. Tror du at muslimer ville godtat vår bunad :-) som deres politiuniform. Neste blir vel burka å, det er jo greit for spanere som ikke vil røpe deres identitet. Har vi ikke lengre respekt for hva en uniform er for noe, vil de ikke gå med sånn som den er nå, må de jammen ikke heller bli politi, eller så flytt hjem igjen, men der bruker de vel heller ikke hijab i uniformen. Ny fy f... hva vi nordmenn må finne oss i, tror du danskene og svenskene hadde godtatt dette, de sxitter vel å ler av oss og dumme nordmenn er som finner seg i alt fra våre kravstore nye landsmenn.

Anonym sa...

Hva blir det neste, jeg bare spør?
Det er greitt med et fargerikt Norge, men vi er langt på veg til å miste vår identitet. Vi bøyer unna og legger oss flate i vinden for å tilfreddsstille nye kulturer som finner veien hit.
Vi må stå opp for vår egenart og forvente at de som kommer hit forstår at de er kommet til et land med en sterk kultur. De må gjerne bidra med positive ting som beriker landet, noe hijab ikke gjør hverken i klasserommet eller i politet.
Hijab oppfattes som kvinneundertrykkende av svært mange av oss og det skal ikke kjennetegne norsk politi.
Vi skal ha et norsk politi, gjerne med forskjellig hudfarge, i norske uniformer og det er norsk lov som skal gjelde.

Konrad sa...

Helt klart. Snart er våre gener så utvannet at det knapt er et blekansikt i sikte.

Hijab er opplagt kvinneundertrykkende og burde vært forbudt i Norge, det samme gjelder BH, smink og klær som skjuler de kvinnelige formene. Nei vent litt, klær som skjuler kvinneligheten er vel egentlig mannsundertrykkende, det hindrer gamle griser som Konrad å nyte synet velskapte og charmante damer.

winther sa...

Nei, nei, nei, Konrad. Winther skriver ikke det du, forteller. Jeg skriver faktisk noe helt annet.
De som er interessert i å se hva jeg mener og i å diskutere saken på reelt grunnlag, bør gå inn på bloggen min og se selv.

Konrad sa...

Du tåler da en lite spøk, kjære Winther?

Konrad sa...

PS:
Dessuten fikk du en henvisning, er ikke det vennlig gjort?

KEE sa...

Likte ikke forslaget om å tillate Buff på damesnut, helt til jeg så hva slags folk det er jeg da menger meg med. Nå må jeg gå og dusje.

Ronny K sa...

Hahaha... Bra jobba Konrad. Jeg synes det er ganske utrolig hvordan enkelte klarer å hisse seg opp over hva andre velger å ha på hodet.

Konrad sa...

Ronny: Dette handler ikke først og fremst om HVA man har på hodet, men HVEM som har noe på hodet.

Shoaib sa...

der traff du spikeren på hodet.

Shoaib sa...

Helt enig Konrad, det dreier seg om hvem og ikke hva!

Konrad sa...

Takk, Shoaib!

Konrad sa...

Poenget med en uniform er jo ikke at den skal være stilig eller "ren".

Poenget er å vise at dette er en person i tjeneste, altså ikke en som opptrer som privatperson. Politiet har store fullmakter i gitte situasjoner (voldsmakt) og det er derfor viktig at vi vet når vi står overfor en politimann/kvinne. Dersom det er fare for forveksling har vi et problem, ellers ser jeg ikke det store problemet. Det skal heller ikke være lett å gi seg ut for å være politi, derfor må politiuniformen være distinkt.

Forsvarets uniformer har noe samme funksjon: Uniform viser hvem som er stridende (og på hvilken side) og hvem som er sivile.