onsdag 18. februar 2009

Sinnelags-hijab og hijab-politi

Det ser ut til at jeg mitt forrige innlegg har trekt helt gal konklusjon. Det er ikke selve tildekkingen som gjør hijab kvinneundertrykkende, men det er hvilke tanker kvinnen har i det hun tar på seg dette lille tøystykket:

1) Dersom hijab brukes på grunn av kulturen, religionen, familien eller mannen er det kvinneundertrykkende.

2) Dersom hijab brukes fordi kvinnen synes det er pent, tøft, kledelig, sexy etc, kort sagt en fashion statement (uten noen form for presse fra omgivelsene), da er det kvinnefrigjørende.

Herremin, kan dette være så vanskelig? For å sikre optimal kvinnefrigjøring må staten ganske enkelt innføre tankekontroll, kvinner som har ukorrekte tanker må nektes bruk av hijab, mens kvinner som har korrekte tanker må roses for sin modige og ikke-konforme opptreden. Tankekontrollen skal utføres av et eget hijab-politi. Saken er da ikke så kompleks??!!


Bildet: Hva tenker du på lille pike?

2 kommentarer:

Mari sa...

Hehe:) Tankekontroll er helt klart løsningen. Det kan kanskje være en løsning på mye annet også... Morsomt innspill til hijab-debatten.

Anonym sa...

Når man er tillært å gå med hijab og føler seg naken uten-kan man helt sikkert bruke mange fancy ord for å overbevise folk at de trenger å fortsette med å gå med den.

Samtidig tilhører kvinnen enten far, bror eller mann-og det er undertrykkende i seg selv. Og selv blir jeg provosert over at noen kan mene at det gjør en til en hore å gå kledd som oss-uten å dekke oss til.

Hijaben i seg selv sies å signaliserer følgende: viser hun hår er hun sekulær muslim, dekker hun håret er hun sterkt troende..

Kvinnen markerer jo med hijaben at hun er en kvinne. Og idet hun er nødt til å markere seg på denne måten-mener jeg det går over til undertrykkende.