tirsdag 16. august 2011

Fårikål eller kebab?

- Jeg driter i om folk går i moskeen eller kirken, om de spiser fårikål eller kebab så lenge det er oppslutning rundt liberale grunntanker som ytringsfrihet og demokrati, sier stortingsrepresentant Tord Lien (Frp).

Liens og Vanebos liberale posisjonering står i skarp kontrast til Tybring-Gjeddes "jeg gjorde feil, men har rett" (om den famøse "fjellstøe" kronikken). Ja det står også i kontrast til Carl I Hagen og Siv Jensen, DN skriver på lederplass:

Ved valgkampstarten i helgen demonstrerte Hagen at han ikke klarer å legge om sin retorikk i debatten om innvandring og integrering selv etter terroren 22. juli. Han klager på at mediene konfronterer ham med tidligere uttalelser. Men det er han selv som holder fast på formuleringer der han mistenkeliggjør muslimer som gruppe. Partileder Siv Jensen er ikke særlig mye bedre når hun forsvarer at hun har lansert begrepet «snikislamisering».
Samtidig som partiets løse kanoner ikke klarer å holde kjeft, er det i tillegg til mest liberale også moderate Frpere (som Dahlberg Hauge i Trondheim) som vil ha fokus på konkrete saker. Er det en kamp (omkamp?) om partiets sjel vi er vitne til? Er CI Hagen endelig på vei mot 100% pensjonisttilværelse i Spania? Det ser iallefall ut til å bli lett match for Fabian Stang i Oslo.


Ferie hele året. Kanskje like greit når man er 67?

2 kommentarer:

Sosialisten sa...

Er det kan hende posisjonering i samband med eit framtidig leiarval i Frp me ser? Dei ligg vel for tida an til å gjere eit relativt dårleg kommuneval, og då er det eit spørsmål om kor lenge Siv Jensen fær halde fram som partileiar. Så det kan jo vere at ho blir "pensjonert" før Carl I. Hagen blir det.

Konrad sa...

Joda, maktkampen intensiveres i turbulente tider når åpner seg "mulighetsvindu". Siv Jensen har jo forsøkt å gjøre Frp til et "normalt" (ansvarlig) parti, men uten å gjøre noe med partiets sjel. Men hvor blir det av tradisjonalister og islamofobene dersom liberalistene kupper posisjonene? Flykter de over til Vidar Kleppe?