mandag 8. august 2011

Hege Storhaug tar avstand fra....seg selv!

På nettsidene til HRS tar Hege Storhaug og organisasjonen avstand fra både Fjordman og teorien om Eurabia, og overfor Klassekampen gir Storhaug inntrykk av at hun verken har lest bøkene til Bat Ye'or eller benyttet seg av tankegodset fra Eurabia, skriver Klassekampen (6.aug).
Dette fremstår underlig i og med at:

* I 2003 møtte Hege Storhaug og Rita Karlsen fra Human Rights Service (HRS) Fjordman, men hevder i etterkant at de ikke har hatt noe mer med han eller hans ideer å gjøre etter dette møtet.
* I 2006 deltok Hege Storhaug på et internettsymposium med Fjordman, Claire Berlinski, Leon de Winter, Lars Hedegaard, samt Bat Ye'or - som regnes som den første som lanserte teorien om et Eurabia.

* Høsten 2007 publiserte HRS en artikkelserie om Eurabia, skrevet av Jens Tomas Anfindsen, og med linker til den omstridte bloggeren Fjordman. Den samme artikkelserien ble på nytt publisert våren 2008.

* I går publiserte HRS et intervju med Bat Ye'or om Eurabia - på tross av at organisasjonen hevder de verken har lest hennes bøker, eller støtter hennes teori om Eurabia.

I følge referatet var Storhaugs hovedpoeng på internettsymposiet omtrent slik: "Det politiske establishment i Europa har ikke forstått hvor fokuserte disse muslimske lederne og deres bevegelser er med hensyn til sitt mål: Å gjøre Europa om til Eurabia, for å bruke den eminente Bat Ye'ors formulering."


Enten har Hege Storhaug akutt hukommelsestap eller så lyver hun så det renner. HRS har alltid luktet vondt, og det blir ikke bedre.
6 kommentarer:

Erling Skakke sa...

Dette historiske fenomet kalles "fortidens foranderlighet" og forekommer hyppig i tilknytning til ubehagelige foreteelser i nuet.

Konrad sa...

Spot on.

Shoaib sa...

Har du tilgang til referatet?

Sosialisten sa...

Ein spør seg jo om Jens Tomas Anfindsen står for den same rasismen som broren gjer i den nyaste boka si. Kva meiner Hege Storhaug og "Human Rights Service" om negrar og slikt?

Konrad sa...

Shoaib: Nei har ikke selv referatet, utdrag av referatet er gjengitt i Klassekampen 6.aug.

Sosialisten: Jeg skrev bevisst "raseteori" og ikke "rasisme". Det spesielle med Anfindsen-brødrene er at de til forskjell fra "islamkritikere" (dvs islamofobe) snakker om rase (negrar og slikt).

Anonym sa...

Synes nå de liberale er like ille som de høyreekstreme, store i kjeften og helt tiltaksløse. Det eneste noen av sidene er gode for er å glorifisere seg selv samtidig som det brukes mengder av tid og energi på handlinger og ord som fører ingensteds henn...
Våkn opp vi har et økonomisk sterkt land som må hjelpe dem som trenger det, samtidig som vi må hjelpe oss selv med å bevare sunn økonomisk fornuft. Og på toppen av det hele luke vekk lykkejegerene! Gir noen av sidene meg en slik løsning så fortjenes det faktisk respekt