fredag 5. august 2011

Solberg: Muslimhets som jødehets på 30-tallet

Høyre-leder Erna Solberg mener muslimer i dag blir hetset på samme måte som jødene ble det på 30-tallet. Solberg understreker at muslimer i dag ikke får den samme brutale behandlingen som jødene fikk, men mener likevel at den ekstreme hetsen av muslimer har klare likhetstrekk med jødehatet, i følge TV2.

Sent, men godt, kan man si om denne uttalelsen. Høyre har holdt en anstendig linje, i allefall sammenlignet med folk som Tybring-Gjedde og Per Willy Amundsen. Men det Solberg sier her har en rekke kommentatorer (f.eks. Øyvind Strømmen og Runar Døving) påpekt i årevis, i mens har politikere latt seg avspore av hijab-debatter og slikt vås. Rettelse: PK Foss irettesatt allerede for et par år siden Jensen for begrepet "snikislamisering".

Men så presterer Solberg å si: "Men Høyre-lederen tror ikke det er noe i den offentlige debatten som har bidratt til disse ekstreme handlingene."

Dette blir for dumt. Hvor skulle ABB få sine skrullete ideer om det ikke var fra offentligheten? Likheten mellom "argumentasjonen" (dvs propagandaen) fra Frps esktremistfløy, Hallgrim Berg etc og ABBs motiver er for stor til å avfeie det kategorisk slik Solberg gjør.

Den sympatiske Olav Elgvin skriver f.eks.:


Flere samfunnsaktører har leflet med de ekstreme tankene, uten å gi dem sin
fulle støtte. Forfatteren Bruce Bawer, som hevder at hele Europa som sådan er
truet av muslimene, er blitt omtalt rosende av viktige kommentatorer. Ayaan
Hirsi Ali, som i sin siste bok omtaler muslimer i Europa som en potensiell
femtekolonne som må omvendes fra islam for å kunne fungere i samfunnet, er blitt
lest og anmeldt positivt i de fleste store avisene.Man trenger ikke veldig finstilt radar for å oppdage ekstreme tanker i offentligheten.

2 kommentarer:

Samer sa...

Per-Kristian Foss kritiserte Siv Jensen for et par år siden da hun adopterte begrepet "snikislamisering av Norge" av islamofobene.
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2942062.ece

Konrad sa...

Takk, lagt inn link.