lørdag 6. august 2011

Fjordman gir seg ikke

"Fjordman" (Peder Jensen) fortsetter i sitt samme gamle spor i intervju med VG (papir 5.aug, deler av intervjuet på nett), sitat:


- Hva mener du om den flerkulturelle situasjonen i Norge?

- Det eneste prinsippet i multikulturalismen er at alle skal få beholde sin kultur, utenom innfødte nordmenn. Det betyr at man skal oppløse etniske nordmenn som en gruppe. Det er ganske grovt.

- Multikulturalismen har blitt en form for reservekommunisme. Det eneste kommunismen oppnådde, var 100 millioner døde på 70 år.

- Hvorfor kan ikke innvandrere og etniske nordmenn leve side om side her i landet?

- Jeg vil skille mellom to typer innvandring. Muslimsk og ikke-muslimsk. Muslimsk innvandring er vesensforskjellig fra annen innvandring. Man har 1400 år med erfaring med muslimsk innvandring, som aldri har klart å leve i fredelig sameksistens med andre. Skal man ignorere det?

- Du kan selvsagt si at det finnes muslimer som er hyggelige. Det gjør det, men det er mer på tross av islam enn på grunn av islam. Folk er ikke født til å bli vonde,
men de har en ideologi som aktivt oppfordrer til hat, vold og aggresjon.
Jeg trodde han hadde tenkt seg godt de to ukene siden Utøya, men neida, han lirer av seg det samme som før: Islam er en ideologi som oppfordrer til hat, vold og aggresjon. Denne uttalelsen viser at Peder Jensen ikke er realitetsorientert: Har han ikke fått med seg at massakren på Utøya ikke ble begått av en muslim, at det tvertimot var en person inspirert av Fjordman-ideologien? Også ABB insisterte på at han kjempet mot en hatefull og voldelige ideologi. Han setter også et pussig likhetstegn mellom multikulturalisme og kommunisme, nok en gang minner dette om ABBs kokko-resonnement.

På samme måte som andre nordmenn har muslimene i Norge (flere muslimer ble drept på Utøya) sørget over de døde på en verdig og fattet måte. Dette har Peder Jensen heller ikke fått med seg, han bare messer i vei.

Peder Jensen furter nå over behandlingen han fikk hos politiet, også dette viser hvor lite realitetsorientert han er.

Lars Gule kritiserer fremstillingen i VG (Dagsavisen 6.august): "Forfatter og filosof Lars Gule mener Fjordman er mer skyldig enn VG framstilte ham som i gårsdagens avis." Gule utdyper:

- Intervjuet var altfor hyggelig. Han er en rasist som har skrevet noe av det
giftigste, farligste og sprøeste som finnes der ute. På bakgrunn av dette burde
han vært fulgt av overvåkingspolitiet. I gårsdagens VG fikk han lov til å skape
et førsteinntrykk av seg selv som en uskyldig type. Det virker som om han selv
fikk legge premissene for intervjuet, sier Gule, som har diskutert med Fjordman
ved flere anledninger.

Tankegodset der Peder Jensen alias Fjordman har vært en drivkraft, må ikke forveksles med islamkritikk. Dette er konspirasjonstanker, sier Øyvind Strømmen.


Hva synes Fjordman om dette bildet, mon tro?

Ingen kommentarer: