onsdag 17. august 2011

Hverdagsrasisten Bjørnar

Jeg har i grunnen irritert meg over det meste som har med muslimer å gjøre, også deres manglende toleranse, skriver Bjørnar Nordahl i Dagbladet.

Da det ble klart at gjerningsmannen var en hvit, kristen, høyreekstrem nordmann, stanset gruppetenkningen. Da var han enkeltpersonen Anders Behring Breivik, ikke først og fremst kristen eller etnisk norsk, skriver Kristin og Audun i samme avis.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Selv om utspill om "muslimer generelt" bør unngås - om ikke av andre grunner enn for å bli tatt på alvor - så ser jeg ingen grunn til at det ikke skulle være mulig å irritere seg over én gruppe og ikke over en annen uten å få rasiststempel. Tross alt er muslimer en gruppe mennesker som har valgt å følge samme religiøse ideologi, ikke en rase. I likhet med kristne, kommunister og multikulturalister er de samlet rundt en ideologi og fortjener vel å kritiseres for sine feil som alle andre? Problemet oppstår når man kritiserer muslimer for latterlige og biologiske ting som voldelighet og mindreverdig intellektuel styrke.

Konrad sa...

Kritiser gjerne konkrete aspekter av islam, men jeg vil anbefale å overføre denne kritikken på muslimer. En viktig grunn er at muslimer på ingen måte er en "gruppe", det er 1 mrd mennesker, det er ikke en kompakt, monolittisk, homogen gruppe - det er den store feislutningen hos homofobe. Jeg er kristen, men du kan ikke kritisere meg for at Paven er mot prevensjon. Vær nøye med å ha rett adressat-